Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Anunt selectie pentru cursul " Abilitati de viata in contextul dezvoltarii durabile"

  • Scris de insp Rada Dumitru
  • Anunturi

ANUNT DE SELECTIE pentru cursul

"Abilitati de viata in contextul dezvoltarii durabile"
 
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Asociatia REPER21 si Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bihor organizeaza 53 de cursuri de formare profesionala cu tema „Abilitati de viata in contextul dezvoltarii durabile”acreditate de Directia Generala Management, Resurse Umane si Retea Scolara Nationala (DGMRU RSN – MEN) din cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Cursurile sunt organizate in cadrul proiectului Dezvoltarea abilitatilor de viata a tinerilor in contextul dezvoltarii durabile”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Cursurile se adreseaza unui numar total de 1060 de cadre didactice, exclusiv profesori si profesori consilieri scolari, care isi desfasoara activitatea la o scoala acreditata MEN, la nivel de invatamant gimnazial / liceal / profesional si tehnic. Cursurile urmaresc dezvoltarea competentelor cadrelor didactice de a elabora si implementa in cadrul orelor de curs sesiuni si proiecte educationale pentru dezvoltarea abilitatilor de viata ale copiilor si tinerilor in contextul dezvoltarii durabile. Cursurile se vor finaliza cu obtinerea unui atestat de formare continua a personalului didactic si dobandirea unui numar estimat de 20 de credite profesionale transferabile.
 
Cursurile de formare vor avea urmatoarea structura:
·         Modulul I- Cursul online (va avea o durata de 3 zile, se va realiza pe platforma www.prof21.ro). 
·         Modulul II si Modulul III - Cursurile invatamant de zi vor avea o durata totala de 7 zile/56 ore de formare (modulul II – 3 zile si modulul III – 4 zile).
Promovarea tuturor modulelor este obligatorie pentru certificare.
In functie de programa anuntata de organizatori, cele trei module se pot desfasura fie consecutiv, fie la intervale de timp de aprox. 1-2 saptamani. Anuntam, pe aceasta cale, deschisa selectia participantilor pentru a doua serie de cursuri[1] precum si locatiile si perioadele de desfasurare a cursurilor fata in fata din aceasta serie:
 
Seria 2 de cursuri fata in fata
Locatie  / participanti
Modul I
Modul II
Modul III
Bucuresti (participanti din Bucuresti si judetele, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges)
6-12 februarie 2014
13-15 februarie 2015
19-22 februarie 2015
Timisoara* (participanti din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara)
6-12 februarie 2014
13-15 februarie 2015
19-22 februarie 2015
Bucuresti (participanti din Bucuresti si judetele, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges)
20-26 februarie 2014
27 februarie – 1 martie 2015
5-8 martie 2015
Cluj-Napoca (participanti din judetele Cluj, Alba, Mures)
20-26 februarie 2014
27 februarie – 1 martie 2015
5-8 martie 2015
Sibiu* (participanti din judetele Sibiu, Valcea, Gorj)
6-12 martie 2015
13-15 martie 2015
19-22 martie 2015
Bucuresti (participanti din Bucuresti si judetele, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges)
20-26 martie 2014
27-29 martie 2015
2-5 aprilie 2015
         
 
 
* In perioadele si localitatile marcate astfel se vor desfasura 2 cursuri in paralel
Important! In aceasta serie se vor desfasura ultimele cursuri in localitatea Sibiu (pentru participantii din judetele Sibiu, Valcea si Gorj).
Nota: Participantii la curs vor beneficia de cazare (in camere duble), masa, materiale de curs si decontarea costurilor de transport.
In vederea inscrierii la programul de formare, persoanele eligibile sunt rugate sa completeze formularul de inscriere (disponibilAICI)[2] pana cel tarziu la data de 11 ianuarie 2015Doar formularele de inscriere completate in totalitate[3] pana la termenul prevazut vor fi luate in considerare in etapa de selectie.
 
Selectia participantilor va avea in vedere atat incadrarea acestora in grupul tinta al proiectului cat si interesul de a elabora/ derula activitati/ proiecte de dezvoltare a abilitatilor de viata in contextul dezvoltarii durabile in randul elevilor.
Astfel, printre criteriile de selectie se numara:
§  Calitatea de cadru didactic: profesor sau profesor consilier scolar la o scoala acreditata MEN si functia didactica (personal didactic pentru invatamant gimnazial / liceal / profesional si tehnic sau profesor consilier scolar).
§  Disponibilitatea de participare pe toata durata programului si sustinerea examenului final. Participarea este obligatorie la toate modulele de curs.
§  Accesul la un computer conectat la internet si minime abilitati de utilizare a acestuia in vederea parcurgerii modulului online.
§  Profesarea in unul dintre judetele vizate pentru locatia de desfasurare a cursului.
§  Din cadrul unei unitati de invatamant (conform codului SIRUES) va/vor putea fi selectat(i), unul, cel mult doi participanti, pe toata perioada de derulare a proiectului in cadrul caruia sunt organizate cursurile
§  Sunt incurajati sa aplice: profesorii consilieri scolari, cadrele didactice din mediul rural si urban, din invatamantul gimnazial, liceal, profesional si tehnic precum si cadrele didactice aflate la debut de cariera.
§  Motivatia si dorinta de inovatie a aplicantului.
§  Principiul nediscriminarii reprezinta un pilon important pentru demersul Prof21. Ca urmare, selectarea participantilor pentru cele 53 de cursuri se va realiza pe baza criteriilor mai sus mentionate indiferent de rasa, religie, apartenenta etnica, sex, varsta, orientare sexuala, dizabilitati sau statut social.
 
Rezultatele selectiei vor fi facute publice începând cu 20 ianuarie 2015 pe urmatoarele pagini web: www.fdsc.ro si www.prof21.ro.Ulterior, in vederea inscrierii la curs, participantii vor fi invitati sa transmita scanate prin e-mail documentele de inscriere (Carte de Identitate, Certificat de Casatorie, Certificat de Nastere, diploma de licenta, adeverinta din partea unitatii scolarecontract de formare) si sa le predea in original unui reprezentant din partea organizatorilor intr-o locatie si la o data care va fi comunicata persoanelor selectate.
 
Pana in acest moment au fost formate 179 cadre didactice din aproximativ 126 de unitati scolare, dupa cum urmeaza: 48 profesori din invatamantul liceal, 66 profesori din invatamantul gimnazial, 12 debutanti in cariera didactica, 20 profesori din invatamantul profesional si tehnic, 33 consilieri scolari
 
Urmatorul apel de selectie se va lansa in luna ianuarie 2015 pentru  zonele arondate din Sinaia, Craiova, Bacau, Miercurea Ciuc, Timisoara.
 
Pentru orice neclaritati privind procesul de inscriere la cursurile de formare profesionala „Abilitati de viata in contextul dezvoltarii durabile” va rugam contactati Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.(persoane de contact: Irina Opincaru si Andreea Ciocan).
 
Proiectul “Dezvoltarea abilitatilor de viata a tinerilor in contextul dezvoltarii durabile” (POSDRU/157/1.3/S/141511) isi propune sa imbunatateasca competentele profesionale pentru cele 1060 de cadre didactice, prin participarea la programe de formare continua de calitate, bazate pe educatia pentru dezvoltarea durabila si metodele inovative ale educatiei nonformale, care sa permita dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor din invatamantul preuniversitar. Mai multe informatii despre proiect si organizatiile partenere pot fi consultate AICI.
 
 
 



[1] Cele 53 de cursuri organizate in cadrul proiectului sunt impartite in 4 sesiuni. Selectia pentru prima serie de cursuri s-a finalizat in luna octombrie 2014. Selectia pentru celelalte 2 serii de cursuri va fi lansata  in lunile care urmeaza.
[2]Pentru situatii speciale, formularul este disponibil in format Word doc prin solicitare la adresa de email  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
[3] Completarea in totalitate a formularului va fi confirmata de afisarea urmatorului mesaj “ Va multumim! Formularul de inscriere a fost completat cu succes”
Sus