Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Calendarul etapelor şi acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul școlar 2023-2024

INFORMARE
privind

Calendarul etapelor şi acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul școlar 2023-2024

Vă informăm că a apărut  Ordinul M.E. nr. 6172/28.10.2022 privind aprobarea Calendarul etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2023-2024, a modelelor proiectelor cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat pentru avizarea de către Comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și unitatea administrativ-teritorială, precum și a modelelor „Situația solicitărilor operatorilor economici și propunerea de cifră de școlarizare la învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2023—2024” și „Solicitare de școlarizare în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2023—2024”.

Operatorii economici interesaţi pot transmite solicitările de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional, pentru anul şcolar 2023-2024 până la data de 25 noiembrie 2022, astfel:

  • Pentru învăţământ dual: Operatorii economici transmit la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) solicitările de şcolarizare în învăţământul dual, conform modelului de solicitare din anexa nr. 2, care face parte integrantă din Metodologia de organizare și funcționare a învățământului dual, aprobată prin Ordinul M.E. nr. 5732/28.10.2022 

Solicitările din partea operatorilor economici se vor transmite la CNDIPT prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu respectarea termenului-limită prevăzut în calendar 25 noiembrie 2022.

Eventuale solicitări din partea operatorilor economici adresate unităților de învățământ sau inspectoratelor şcolare vor fi redirecționate cu celeritate la CNDIPT.

Nerespectarea termenului limită prevăzut, 25 noiembrie 2022, pentru transmiterea solicitărilor din partea operatorilor economici, conduce la riscul necuprinderii solicitărilor în proiectul planului de şcolarizare.

  • Pentru Învățământ profesional: Operatorii economici înaintează, cu respectarea termenului-limită prevăzut 25 noiembrie 2022,unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic sau inspectoratelor şcolare, solicitările de şcolarizare în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2023-2024, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6, care face parte integrantă din Calendarul etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2023-2024, aprobat prin Ordinul M.E. nr. 6172/28.10.2022

ISJ transmite solicitările primite de la operatorii economici la unităţile de învăţământ nominalizate în solicitările operatorilor economici sau, în absenţa nominalizării de către operatorii economici a unei unităţi de învăţământ, la unităţi de învăţământ care pot cuprinde în oferta educaţională calificările solicitate.

Inspector Școlar General,                                                       Inspector școlar,

Prof. Adriana STOICA                                                                Prof. Doina Țecu

Lista Atasamente:
Sus