O expediție într-o pădure sau, poate, într-un colț mai neumblat al unui parc. O vizită la un muzeu. O întîlnire imaginară cu dinozauri sau mamuți. Tot atîtea ocazii pentru copii de a învăța, de a deveni curioși, de a pune întrebări.
În clasă sau outdoor, fie că discutăm de fizică, de chimie sau de biologie, activitățile se bazează pe subiecte din programa școlară și pot ilustra cu exemple temele discutate în timpul anului la orele de științe.
Explicăm fenomenele și discutăm despre importanța socială a științei, fie că e vorba de schimbările climatice, de virusuri și epidemii sau de vizitatori extratereștri ai Sistemului Solar.
Durata unui atelier este de 1-2 ore, iar costul variază între 35 și 49 lei / elev (TVA inclus), în funcție de durată și materiale. Sînt disponibile peste 30 de teme din domenii extrem de variate: fizică, chimie, biologie, astronomie, ecologie, climatologie etc.
Ce este sunetul? Cum se transmite? Cum îl percepem?
Pornind de la exemple simple, explorăm lumea vibrațiilor sonore de la cutremure și pînă la sonarul liliecilor. De asemenea, copiii vor construi un telefon mecanic. Click pentru detalii!
Climatul blînd al Europei depinde de circulația unui întreg sistem de curenți oceanici care transportă spre nord căldură din zona ecuatorială. Cum funcționează acest "calorifer"? De ce este amenințat de schimbările climatice?Click pentru detalii!
Cum au fost descoperite bacteriile și virusurile? De ce unii microbi ne ajută, iar alții ne pot îmbolnăvi? Atelierul se bazează pe cartea de succes, Povestiri despre Epidemii și Vaccinuri (Humanitas, 2020). Copiii vor putea vedea un microscop adevărat și vor explora uimitoarea lume a viețuitoarelor minuscule. Click pentru detalii!
Navă extraterestră sau un asteroid format în jurul unei alte stele?
Pînă cînd Oumuamua nu s-a apropiat de Soare în 2017, nimeni nu ar fi sperat că vom avea posibilitatea să studiem de aproape un corp ceresc format în jurul unui alt soare.Click pentru detalii!
Schimbarea rapidă a climei este una dintre cele mai mari provocări din istoria umană. Cum se explică reacția lentă a societății? Cum ne putem pregăti pentru un viitor foarte diferit de prezent? Click pentru detalii!