Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Ziua Invatatorului - Mesajul Inspectorului Scolar General

Dragi colegi,

            Sărbătorim astăzi, 5 iunie, Ziua Invăţătorului, ziua tuturor dascălilor, oameni cu har şi vocaţie,  sculptori de suflete şi caractere. La ceas de sărbătoare, ne exprimăm  credința că Profesorul va redeveni adevăratul model de succes social. De ce? Pentru ca tinerii, elevi şi studenţi, să se uite la el cu admiraţie, să-l creadă în tot ceea ce spune, în ştiinţa pe care le-o transmite, în judecăţile de valoare pe care le emite. Pentru ca părinţii și întreaga comunitate să-l respecte,  pentru a-şi găsi locul pe care îl merită în societate.

Sărbătoarea de astăzi este și un prilej de a reflecta la misiunea noastră profesională, din ce în ce mai complexă și mai dificilă, aceea de a schimba din interior și din exterior școala, folosind cele mai valoroase experiențe, de a modela personalitatea elevilor noștri astfel încât să devină capabili să creeze și să transmită valori. Pe toți ne reunește crezul în educație, în puterea ei modelatoare și transformatoare, în capacitatea acesteia de a oferi șanse de succes tuturor copiilor. Aflați într-un continuu exercițiu de învățare, alături de elevi, căutăm soluții, construim strategii, împărtășim experiențe pentru a asigura viitorul copiilor, al tinerilor dar și al sistemului educațional.

Colegilor noştri care se pensionează începând cu 1 septembrie 2015 le adresez  mulţumiri pentru munca susţinută, pentru dăruire, pentru profesionalism, pentru răbdarea cu care au trecut de-a lungul anilor peste atâtea şi atâtea probleme, crezând în misiunea lor socială cu adevărat nobilă!

Tuturor celorlalți educatori le urez un parcurs profesional frumos, cu provocări constructive, care să le mențină motivația începutului de drum, neliniştea de a fi mereu actuali pentru elevii noștri!

Vă  doresc, dragi colegi, sănătate, bucurii, putere de muncă, împliniri în plan personal și profesional!

Inspector Şcolar General,

prof. Coca CODREANU

Sus